Activiteiten

Familieopstellingen & Heling van de Ziel

 

Waar we vandaan komen heeft een belangrijke invloed op ons gedrag, functioneren, gezondheid en de keuzes die we bewust en onbewust maken in ons werk en privéleven. We nemen patronen mee uit onze familiesystemen die je in het dagelijks leven kunnen belemmeren.

Problemen waarvan je de oplossing maar niet lijkt te kunnen vinden hebben vaak hun oorsprong in onze familiebanden en geschiedenis. In zakelijke context kunnen schijnbaar complexe problemen ontstaan doordat een paar simpele regels worden geschonden.

Met behulp van familie- en organisatieopstellingen kan inzicht worden gekregen en een beweging worden ingezet naar het oplossen van problemen en doorbreken van patronen.

Periodiek houden we dagen die in het teken staan van een thema dat aandacht nodig heeft en combineren we Opstellingenwerk met Sjamanisme. Momenteel is dit “Heling van de Ziel”: Door traumatische of “overweldigende” ervaringen splitsen we ons op. Dit kunnen ook ogenschijnlijk onbeduidende ervaringen zijn. Afsplitsen doen we tot op zielsniveau. Een deel van de ziel splitst zich af en vertrekt naar veiliger oorden. Doordat we dit stukje missen treden symptomen op als krachtverlies, ziekte, het leven (deels) niet kunnen nemen, etc. Deze dag gaan we voor iedere deelnemer delen onderzoeken die zich hebben afgesplitst en op dat moment klaar zijn om terug te komen. In de nieuwe vorm staat de dag open voor vrije inbreng van een vraag.

De volgende opstellingenavonden Herstel van de Koning en Heling van de Vrouwenlijn worden opnieuw gepland. De volgende opstellingendag is op 4 december en de volgende Heling van de Ziel is op 6 december. Meer informatie over Familieopstellingen en Heling van de Ziel.

Workshops Tafelopstellingen

Werken met opstellingen is een mooie manier om inzicht te krijgen in de onderliggende dynamiek van een probleem bij een client en krachtig instrument om diepgaande verandering teweeg te brengen. Met Tafelopstellingen als werkvorm maak je gebruik van een vraaggesprek aan tafel en zet je allerlei materialen in voor diagnostiek en verandering.

Tijdens de workshop leer je de basis van deze techniek. We gaan kort in op theorie van Familieopstellingen; we gaan aan de slag met wat een tafelopstelling is, de structuur en eventuele vervolgstappen; je gaat zelf aan de slag met het ondergaan en begeleiden van een tafelopstelling. De workshop is bestemd voor mensen die bekend zijn met familieopstellingen. Deze wordt ook georganiseerd voor professionals/teams op aanvraag.  Meer informatie vind je hier.

Deze workshop wordt momenteel op aanvraag verzorgd. Informeer naar de mogelijkheden.

Healing Circle

De Healing Circle is een bijzonder krachtige plek van heling en bescherming die periodiek gemaakt wordt voor diegenen die het op dat moment nodig hebben. Op aangegeven data is de cirkel open tussen 12:00 en 16:00. Wil je hier gebruik van maken dan kan dat door hiervoor naar het LCSW te komen op een tijdstip dat jou uitkomt. Een sessie heeft geen vaste duur en kan 5 tot 20 minuten in beslag nemen. Aanmelden hoeft niet (wel is het fijn als je aangeeft dat je komt door “gaan” in het Facebook evenement te selecteren) en om geven in nemen in balans te brengen laten we het aan jou over wat je meebrengt voor ons en/of de cirkel.

Als je komt is het goed om vooraf een intentie neer te zetten voor wat je in de cirkel wilt halen en je kunt eventueel een voorwerp meenemen om op te laden in de cirkel.

Mocht je (of iemand die je kent die het nodig heeft) er niet fysiek bij kunnen zijn en wel mee willen liften op de kracht en heling van de cirkel  stuur een mailtje (of selecteer dan dat je geïnteresseerd bent in het Facebook evenement). Dan krijgt je naam (of die van iemand die het kan gebruiken) een plek in de cirkel.

De volgende cirkel is gepland op 5 december van 11:00 tot 15:00.

Zasja Music & Talks

“Laat je hart raken, je ziel verlichten en je wakker schudden en inspireren in wat er via de muziek ontstaat in het moment. Ik vertaal jouw verhaal muzikaal, want wat in jouw hart leeft raakt ons -allemaal “  Zasja.

Zasja Music and Talks is een muzikaal programma vol interactie met het publiek, geimproviseerde liedjes in het moment en sfeervolle luisterliedjes uit eigen repetoire.                                                                                                                                     Zasja vertelt over haar bewogen leven waarin ze over de golven van het Extatische Costa Rica en het overwinnen van kanker surft, en daar tussendoor mensen uit het publiek uitnodigt eigen ervaringen te delen,waarover ze dan ter plekke een lied creëert. Als publiek ben je getuige van de magie van het ontstaan van zo’n lied.. Spectaculair!                                                                                                                                                                       

Geen avond is daardoor hetzelfde, zodat het altijd een verrassing is wat er geboren wordt, ook voor haarzelf.

Het publiek en de thema’s en sfeer van de zaal bepalen dus een groot deel van het concert van die avond. Ze wisselt de “talks”af met liedjes uit eigen werk, zowel Spaans, Nederlands als Engelstalig, over de zee de maan en de sterren, godinnen en natuur als metafoor.

De volgende dag wordt opnieuw gepland. Meer over Zasja en de on-line concerten vind je hier.

Mediumschap Demonstratie

Op een laagdrempelige manier kun je op deze avond kennismaken met mediumschap. Voor de groep maak ik op een liefdevolle manier contact met overleden dierbaren en geef hun boodschap een stem.

Er is plaats voor maximaal 10 personen. De avond start om 19:30 uur en eindigt rond 22:00 uur.

Meer informatie en aanmelden: info@lcsw.nl

Deze bijeenkomsten worden momenteel op aanvraag gepland. Informeer naar de mogelijkheden.

Overige activiteiten en gasttrainers

Regelmatig worden ook de volgende activiteiten in het LCSW georganiseerd:

  • Stiltedagen
  • Ademdagen
  • Mannencirkels
  • Mindfulness
  • Diverse workshops

En diverse activiteiten door gasttrainers.

Wil je op de hoogte blijven? Vraag dan de maandelijkse evenementen nieuwsbrief aan op: info@lcsw.nl. Al onze evenementen zijn ook op Facebook te vinden (www.facebook.com/landelijkcentrumspiritueelwerk).

Hoog Sensitiviteit

Als Hoog Sensitief Persoon (HSP) heb jij iets voor op mensen die minder gevoelig zijn. Juist door je gevoeligheid ben je in staat beter in te spelen op waar behoefte aan is. Je voelt aan wat er nodig is. Jouw antennes staan naar buiten, waardoor je subtiele signalen opvangt waar anderen aan voorbij gaan.
Dit is echter ook een valkuil. Door zo gericht te zijn naar buiten, schiet je er zelf gemakkelijk bij in.
De workshop Hoog sensitiviteit is bedoeld voor HSP’s die graag op een positieve manier hun hoog gevoeligheid willen inzetten voor zichzelf en hun omgeving. Ook als je niet hoog gevoelig bent en je te veel richt op anderen, is deze workshop een aanrader.

De workshop wordt gegeven door Ada van Egdom, therapeut, coach en trainer.

We starten om 10:00 en eindigen om 17:00 uur.

Interesse? Neem rechtstreeks contact met Ada op: info@echtom.nl of bel 0341 – 414 929

 

De volgende workshop wordt gepland. Meer informatie vind je hier.

Een creatieve blik op je ik

Voor als je op een keerpunt in je leven staat
Je wordt niet blij van hoe je jouw leven leidt en wilt het anders. Je zou graag je hart willen volgen en merkt dat je vooral keuzes hebt gemaakt/maakt vanuit je verstand. Misschien heb je zelfs het gevoel dat je vast loopt:
– je hebt weinig energie
– je hebt geen plezier meer in het werk dat je doet
– je hebt last van lichamelijke klachten
– je kunt weinig hebben en raakt snel geïrriteerd

Je gaat intuïtief ontdekken wat jouw intentie is voor het maken van de collage. Met die intentie ga je aan de slag. In stilte, zodat je dicht bij jezelf kunt blijven. Via de door jou gemaakte collage krijg je zicht op wat je werkelijk, diep van binnen boeit, waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

De workshop wordt gegeven door Ada van Egdom, therapeut, coach en trainer.

We starten om 11:00 uur en eindigen om 15:00 uur.

Interesse? Neem rechtstreeks contact met Ada op: info@echtom.nl of bel 0341 – 414 929

De volgende workshop is op 10 mei 2020. Meer informatie vind je hier.