Activiteiten

Familieopstellingen & Heling van de Ziel

Waar we vandaan komen heeft een belangrijke invloed op ons gedrag, functioneren, gezondheid en de keuzes die we bewust en onbewust maken in ons werk en privéleven. We nemen patronen mee uit onze familiesystemen die je in het dagelijks leven kunnen belemmeren.

Problemen waarvan je de oplossing maar niet lijkt te kunnen vinden hebben vaak hun oorsprong in onze familiebanden en geschiedenis. In zakelijke context kunnen schijnbaar complexe problemen ontstaan doordat een paar simpele regels worden geschonden.

Met behulp van familie- en organisatieopstellingen kan inzicht worden gekregen en een beweging worden ingezet naar het oplossen van problemen en doorbreken van patronen.

Periodiek houden we dagen die in het teken staan van een thema dat aandacht nodig heeft en combineren we Opstellingenwerk met Sjamanisme. Momenteel is dit “Heling van de Ziel”: Door traumatische of “overweldigende” ervaringen splitsen we ons op. Dit kunnen ook ogenschijnlijk onbeduidende ervaringen zijn. Afsplitsen doen we tot op zielsniveau. Een deel van de ziel splitst zich af en vertrekt naar veiliger oorden. Doordat we dit stukje missen treden symptomen op als krachtverlies, ziekte, het leven (deels) niet kunnen nemen, etc. Deze dag gaan we voor iedere deelnemer delen onderzoeken die zich hebben afgesplitst en op dat moment klaar zijn om terug te komen.

De volgende opstellingenavonden zijn op 15 januari, 12 en 26 februari. De volgende workshops Heling van de Ziel zijn op 19 januari, 29 februari en 26 maart. Meer informatie vind je hier.

Workshops Tafelopstellingen

Werken met opstellingen is een mooie manier om inzicht te krijgen in de onderliggende dynamiek van een probleem bij een client en krachtig instrument om diepgaande verandering teweeg te brengen. Met Tafelopstellingen als werkvorm maak je gebruik van een vraaggesprek aan tafel en zet je allerlei materialen in voor diagnostiek en verandering.

Tijdens de workshop leer je de basis van deze techniek. We gaan kort in op theorie van Familieopstellingen; we gaan aan de slag met wat een tafelopstelling is, de structuur en eventuele vervolgstappen; je gaat zelf aan de slag met het ondergaan en begeleiden van een tafelopstelling.

De volgende workshops zijn op 6 december en 31 januari. Meer informatie vind je hier.

Mediumschap Demonstratie

Op een laagdrempelige manier kun je op deze avond kennismaken met mediumschap. Voor de groep maak ik op een liefdevolle manier contact met overleden dierbaren en geef hun boodschap een stem.

Er is plaats voor maximaal 10 personen. De avond start om 19:30 uur en eindigt rond 22:00 uur.

Meer informatie en aanmelden: info@lcsw.nl

De eerstvolgende bijeenkomst is op vrijdag 13 december 2019.
Deze avond heeft als thema ‘Kerstboodschap van boven’ en wordt verzorgd door Mellie Vissers en Merel Kruize.

Hoog Sensitiviteit

Als Hoog Sensitief Persoon (HSP) heb jij iets voor op mensen die minder gevoelig zijn. Juist door je gevoeligheid ben je in staat beter in te spelen op waar behoefte aan is. Je voelt aan wat er nodig is. Jouw antennes staan naar buiten, waardoor je subtiele signalen opvangt waar anderen aan voorbij gaan.
Dit is echter ook een valkuil. Door zo gericht te zijn naar buiten, schiet je er zelf gemakkelijk bij in.
De workshop Hoog sensitiviteit is bedoeld voor HSP’s die graag op een positieve manier hun hoog gevoeligheid willen inzetten voor zichzelf en hun omgeving. Ook als je niet hoog gevoelig bent en je te veel richt op anderen, is deze workshop een aanrader.

De workshop wordt gegeven door Ada van Egdom, therapeut, coach en trainer.

We starten om 10:00 en eindigen om 17:00 uur.

Interesse? Neem rechtstreeks contact met Ada op: info@echtom.nl of bel 0341 – 414 929

 

De volgende workshops zijn op zondag 2 februari en 29 maart 2020. Meer informatie vind je hier.

Een creatieve blik op je ik

Voor als je op een keerpunt in je leven staat
Je wordt niet blij van hoe je jouw leven leidt en wilt het anders. Je zou graag je hart willen volgen en merkt dat je vooral keuzes hebt gemaakt/maakt vanuit je verstand. Misschien heb je zelfs het gevoel dat je vast loopt:
– je hebt weinig energie
– je hebt geen plezier meer in het werk dat je doet
– je hebt last van lichamelijke klachten
– je kunt weinig hebben en raakt snel geïrriteerd

Je gaat intuïtief ontdekken wat jouw intentie is voor het maken van de collage. Met die intentie ga je aan de slag. In stilte, zodat je dicht bij jezelf kunt blijven. Via de door jou gemaakte collage krijg je zicht op wat je werkelijk, diep van binnen boeit, waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

De workshop wordt gegeven door Ada van Egdom, therapeut, coach en trainer.

We starten om 11:00 uur en eindigen om 15:00 uur.

Interesse? Neem rechtstreeks contact met Ada op: info@echtom.nl of bel 0341 – 414 929

De volgende workshops zijn op zondag 8 maart en 10 mei 2020. Meer informatie vind je hier.

Overige activiteiten en gasttrainers

Regelmatig worden ook de volgende activiteiten in het LCSW georganiseerd:

  • Stiltedagen
  • Ademdagen
  • Mannencirkels
  • Mindfulness
  • Diverse workshops

En diverse activiteiten door gasttrainers.

Wil je op de hoogte blijven? Vraag dan de maandelijkse evenementen nieuwsbrief aan op: info@lcsw.nl. Al onze evenementen zijn ook op Facebook te vinden (www.facebook.com/landelijkcentrumspiritueelwerk).